Oogheelkunde

Het medisch specialisme Oogheelkunde houdt zich bezig met het onderzoek en de behandeling van afwijkingen van het oog en stoornissen in het gezichtsvermogen. Denk daarbij aan de behandeling van staar en ooglidproblemen. Ook voor netvlies- en glasvochtoperaties bent u bij de oogartsen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in goede handen.

Tijdens het bezoek aan de oogarts vindt er een volledig oogonderzoek plaats. Daarbij krijgt u meestal pupilverwijdende oogdruppels, die een verminderde gezichtsscherpte tot gevolg hebben. Ons advies is daarom: rij niet zelfstandig terug met de auto!

Oogheelkundige zorg op twee locaties

Vanaf medio juni 2015 verricht het ETZ de oogheelkundige zorg op locatie St. Elisabeth en locatie TweeSteden Waalwijk. De oogheelkundige zorg van de locatie TweeSteden Tilburg verschuift hiermee naar de locatie TweeSteden Waalwijk.

Waarom?

Met het concentreren van de oogheelkundige zorg op twee locaties, kunnen we onze poliklinieken optimaal uitrusten voor de best mogelijke oogheelkundige zorg.

Wat zijn uw voordelen?

  • Het maakt veel extra polibezoeken overbodig. Zo doen we bijvoorbeeld de laserbehandelingen voortaan op één locatie, en soms direct tijdens het spreekuur.
  • Het operatieproces richten we volgens het one-stop-shop principe in, in plaats van een verplicht bezoek op locatie Waalwijk én locatie Tilburg voor een meting.
  • Kleine verrichtingen worden zo mogelijk direct op dezelfde locatie gedaan, in plaats van meerdere afspraken op verschillende locaties.

Orthoptie

Naast oogartsen werken op de afdeling Oogheelkunde ook orthoptisten. Een orthoptist wordt ingeschakeld als er iets mankeert aan de samenwerking tussen de ogen, aan de oogstand of aan de ontwikkeling van het zien. Hierbij gaat het vooral om kinderen jonger dan 12 jaar met scheelzien en/of verminderd zien en patiënten met dubbelzien en/of hoofdpijnklachten. Lees meer over orthoptie.

Afspraak Maken
Afspraak Annuleren/Verzetten