Oogheelkunde

Het medisch specialisme Oogheelkunde houdt zich bezig met het onderzoek en de behandeling van afwijkingen van het oog en stoornissen in het gezichtsvermogen. Denk daarbij aan de behandeling van staar en ooglidproblemen. Ook voor netvlies- en glasvochtoperaties bent u bij de oogartsen van het TweeSteden ziekenhuis in goede handen.

Tijdens het bezoek aan de oogarts vindt er een volledig oogonderzoek plaats. Daarbij krijgt u meestal pupilverwijdende oogdruppels, die een verminderde gezichtsscherpte tot gevolg hebben. Ons advies is daarom: rij niet zelfstandig terug met de auto!

Orthoptie

Naast oogartsen werken op de afdeling Oogheelkunde ook orthoptisten. Een orthoptist wordt ingeschakeld als er iets mankeert aan de samenwerking tussen de ogen, aan de oogstand of aan de ontwikkeling van het zien. Hierbij gaat het vooral om kinderen jonger dan 12 jaar met scheelzien en/of verminderd zien en patiënten met dubbelzien en/of hoofdpijnklachten. Lees meer over orthoptie.

Oogzorg op hoog niveau: één maatschap oogheelkunde

Het St. Elisabeth Ziekenhuis en het TweeSteden ziekenhuis zijn bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat we op veel manieren intensief met elkaar samenwerken. Zo ook op het gebied van Oogheelkunde.

In de praktijk betekent dit dat de oogartsen, hoewel nog gebonden aan hun ‘eigen’ locatie, vanuit een gezamenlijke visie de oogzorg op hoog niveau uitvoeren. Voor patiënten verandert er vooralsnog weinig.

Patiënten kunnen op drie locaties terecht voor het specialisme Oogheelkunde: St. Elisabeth, TweeSteden Tilburg en TweeSteden Waalwijk.

Afspraak Maken
Afspraak Annuleren/Verzetten