Last van wratten? Dit is het beste middel tegen wratten!Last van wratten? Dit is het beste middel tegen wratten!

Last van wratten? Dit is het beste middel tegen wratten!

Last van wratten? Dit is het beste middel tegen wratten!

eilish

Laatst bijgewerkt

Heb je last van wratten op je huid? Dat is natuurlijk heel normaal, want bijna iedereen krijgt er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Toch kunnen ze erg vervelend zijn en in sommige gevallen zelfs pijn gaan doen. Wratten zijn kleine gezwelletjes die eigenlijk volledig onschuldig zijn, maar een veelvoorkomende reden dat mensen ze graag kwijt willen, is omdat ze het niet mooi vinden. Zeker als je last hebt van wratten op je neus of in je gezicht. In dit artikel vertellen we je alles over het beste middel tegen wratten!

Het beste middel tegen wratten: 5 tips!

Wratten zijn in principe goedaardige huidgezwelletjes. Ze komen vaak voor en iedereen krijgt er ooit mee te maken. 1 op de 10 kinderen tussen de 5 en 16 jaar heeft wel een last van wratten. Er zijn diverse soorten wratten die je kunt hebben, die er allemaal net anders uitzien: gewone wratten, ouderdoms wratten, voetwratten, platte wratten, steelwratten, water wratten en genitale wratten. Ze spreken natuurlijk allemaal eigenlijk wel voor zich. Voetwratten en genitale wratten zijn de soorten die voornamelijk pijn veroorzaken. Genitale wratten zijn daarnaast zelfs seksueel overdraagbaar. Mocht je hier last van hebben, dan wil je er natuurlijk zo snel mogelijk iets aan doen. Hieronder zetten we een aantal manieren voor je op een rij om wratten te behandelen.

1. Het beste middel tegen wratten: bevriezen

Men ziet dit over het algemeen als het beste middel tegen wratten, het bevriezen van de wratten met een wrattenverwijderaar op basis van vriestechnologie. Dit behandelt een wrat van binnenuit met behulp van een klein, direct straaltje koelgas dat de wrat tot in de kern bevriest. Het behandelen van een wrat door hem te bevriezen duurt slechts een paar seconden en in de meeste gevallen is het maar 1 keer nodig en komt de wrat dan niet meer terug. Na het bevriezen valt de wrat er binnen 2 weken vanzelf af.

2. Een wrattenpen met gel tegen wratten

Een wrattenpen met gel is vergelijkbaar met een wrattenverwijderaar met vriestechnologie, maar in dit geval wordt de wrat van buitenaf behandeld, niet van binnenuit. De sterke gel verwijdert de opgezette huid van de wrat, zodat er uiteindelijk weer nieuwe, gezonde huid voor in de plaats kan komen. Vaak is dit een effectieve methode, maar de kans dat de wrat uiteindelijk toch terug komt, is groter dan bij het gebruik van een wrattenverwijderaar.

3. Behandel jouw wrat met een pleisterklem

Heb je last van steelwratjes, die een beetje uitsteken, alsof ze op een steeltje staan, dan kun je een pleisterklem gebruiken om de wratten te verwijderen. Steelwratten komen vooral voor in het gezicht en in de hals en ze hebben dezelfde kleur als de huid die eromheen zit. Hierdoor vallen ze minder op, maar ze zijn wel zichtbaar, aangezien ze uitsteken. Een pleisterklem kun je op de wrat zetten, zodat de bloedstroom naar de wrat af wordt gesloten. Hierdoor droogt de wrat af en laat hij uiteindelijk los. Na ongeveer 6 dagen kun je de pleisterklem er weer afhalen en je zult dan zien dat het wratje los is gekomen van de huid en nu vastzit in de klem.

4. Tea Tree Olie als beste natuurlijke middel tegen wratten

Wil je jouw wratten graag met een natuurlijk middel behandelen? Dan raden we je aan om ze aan te stippen met Tea Tree Olie. Voor veel mensen is dit een zeer effectieve, natuurlijke behandeling. Probeer de wratten drie keer per dag aan te stippen met Tea Tree Olie met behulp van een wattenstaafje. Zorg dat het wattenstaafje echt helemaal doordrenkt is met de olie, zodat er een hoge concentratie aan Tea Tree op de wrat terecht komt. Probeer de huid rondom de wrat wel te beschermen tijdens de behandeling, bijvoorbeeld met behulp van vaseline of bodylotion. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat jouw huid op den duur uit gaat drogen rondom de wrat door de hoge concentratie aan Tea Tree olie.

5. Wratten laten verwijderen door de huisarts

Vind je het spannend om zelf jouw wratten te verwijderen of wil je er echt per direct van af zijn? Dan kun je ervoor kiezen om jouw wratten te laten verwijderen door de huisarts. Een huisarts doet dit in de meeste gevallen met vloeibare stikstof of een zalf met 40% salicylzuurzalf. Mocht je een uitzonderlijk hardnekkige wrat hebben die maar niet weg wil gaan, dan kan de huisarts proberen deze te verbranden, uitlepelen of wegsnijden. Vandaag de dag wordt dit echter bijna nooit meer gedaan, omdat het bevriezen vaak goed genoeg werkt.

Wanneer ga je naar de huisarts?

In sommige gevallen is het aan te raden om naar de huisarts te gaan met jouw wratten:

  • Je merkt dat de wrat gaat bloeden 
  • Je twijfelt of het wel echt om een wrat gaat 
  • Je merkt dat de wrat pijn begint te doen 
  • Je hebt een kind dat jonger is dan 4 jaar dat last heeft van wratten 
  • Je hebt last van genitale wratten 
  • Je ziet dat de wrat van kleur aan het veranderen is

Zijn de bovenstaande dingen niet van toepassing en heb je verder ook geen last van de wrat? Dan is dit compleet onschuldig en hoef je geen contact op te nemen met de huisarts.

Veelgestelde vragen

Is azijn goed voor wratten?

Mensen denken vaak dat appelazijn werkt tegen wratten, maar dat is helaas niet het geval. Ook tegen genitale wratten werkt azijn NIET.

Hoe haal ik wratten weg?

Je kunt dit op verschillende manieren doen, maar het meest effectief is het bevriezen van de wrat met een wrattenverwijderaar. De wrat zal hierna binnen 2 weken van je huid afvallen.

Welke zalf tegen wratten?

Als je graag zalf wil gebruiken tegen wratten, moet je bij de huisarts om zalf met 40% salicylzuur vragen. Andere zalven werken niet, maar je kunt wel proberen om driemaal daags de wrat aan te stippen met een hoge concentratie Tea Tree Olie.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website