Minder vaak last van ziekte met een regenjas voor heren - Tweestedenziekenhuis.nl

Minder vaak last van ziekte met een regenjas voor heren

Minder vaak last van ziekte met een regenjas voor heren

redactie

Laatst bijgewerkt

Het is eigenlijk wel een bekend feit, maar zonder de juiste kleding naar buiten gaan terwijl het regent of koud is, is niet altijd even verstandig. Wanneer het regent en het is koud buiten koelt je lichaam erg snel af. En dat is natuurlijk het recept om ziek van te worden, om dit te voorkomen raden wij aan om een regenjas voor heren te dragen wanneer het plenst buiten. Hiermee voorkom je dat je ziek wordt door onderkoeling en dat je lekker droog en comfortabel blijft. Natuurlijk heeft iedereen wel een last van de griep, zeker in de herfst- en winterperiodes. Maar als je het kunt voorkomen door externe factoren, dan raden wij dat te allen tijde aan.

Wat te doen als je de griep krijgt?

Desondanks is de kans groot dat je wel is de griep krijgt. In de meeste gevallen is het goed te doen, maar wel vervelend natuurlijk. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen als je de griep hebt gekregen. Wanneer je de griep hebt is het belangrijk om je lichaam te beschermen en uit te laten rusten, net zoals jezelf beschermen tegen de regen met een regenjas voor heren. Het is dus van belang om je lichaam te laten rusten tot dat het virus uit je lichaam is. Hieronder een aantal manieren om dat te doen.

De klachten van de griep verminderen

Het drinken van thee en soep kan helpen bij het verlichten van bepaalde klachten. Zo is kruidenthee behulpzaam bij het verlichten van pijn, goed oppassen wanneer je ziek bent, je bent vaak onhandiger en je wilt niet dat er warme thee over je regenjas voor dames komt. Kippensoep is een echte traditionele remedie tegen de griep. Een kippensoep met goed veel groentes, kip en zout geeft je lichaam weer wat energie en een opkikker om te vechten tegen het virus.

Wanneer je hoge koorts hebt en je lichaamstemperatuur is hoog kan het nemen van een paracetamol goed zijn om de pijn te verminderen en de temperatuur te verlagen. Helpt een paracetamol tegen misselijkheid? Zeker! Neusdruppels en hoestdrank helpen ook goed om de klachten te verminderen.

Hoe kun je de griep voorkomen?

Je weet wat ze zeggen, voorkomen is beter dan genezen. Dus hier een paar tips voor het voorkomen van de griep. De griep voorkomen is natuurlijk iets wat je niet volledig in handen hebt, maar er zijn wel vaak externe factoren waar je rekening mee kunt houden. Wanneer er een griep heerst is het verstandig om bij mensen uit de buurt te blijven. Wanneer het koud is en regent is het goed om een regenjas voor heren of regenjas voor dames aan trekken. Zorg ervoor dat je immuunsysteem op pijl is door gezond te eten en genoeg vitamines binnen te krijgen. Eet bijvoorbeeld elke dag één of twee stukken fruit, als je hier moeite mee hebt kun je ook een multivitaminen tablet innemen. Tot slot is het van groot belang om voldoende beweging en buitenlucht dagelijks tot je te nemen.

Dit artikel is geschreven door: redactie

Website