Paardenmelk capsules: Wat zijn het en waar gebruik je ze voor?

Paardenmelk capsules: Wat zijn het en waar gebruik je ze voor?

Paardenmelk capsules: Wat zijn het en waar gebruik je ze voor?

eilish

Laatst bijgewerkt

In de afgelopen jaren zijn alternatieve geneesmiddelen steeds populairder geworden, waardoor er allerlei opties bij zijn gekomen op het gebied van natuurlijke medicijnen. Paardenmelk capsules zijn hier een goed voorbeeld van, naast allerlei homeopathische middelen die voor diverse klachten gebruikt kunnen worden. Maar waar worden paardenmelk capsules dan zoal voor gebruikt en waar kun je ze kopen? Dat vertellen we je in dit artikel!

Wat zijn paardenmelk capsules?

Paardenmelk is een natuurlijk middel dat meer dan 40 verschillende mineralen en vitaminen bevat en daardoor kan helpen tegen diverse klachten. Het zorgt voor een goede darmflora en voor een betere afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. De vitaminen en mineralen die in paardenmelk zitten voeden ook je huid van binnenuit, waardoor huidklachten zelfs voorkomen kunnen worden in sommige gevallen. Paardenmelk drink je over het algemeen niet. Het middel wordt vaak ingenomen in de vorm van paardenmelk capsules.

Tegen welke klachten helpen paardenmelk capsules?

Je kunt paardenmelk capsules tegen diverse klachten innemen. Het begint met het ontgiften van het lichaam, hiermee kun je al een hoop klachten voorkomen. Op dit moment wordt het supplement vooral ingenomen bij verschillende huidklachten. In dit geval kan het zijn dat je huid in het begin wat onrustiger aan gaat voelen, voordat het middel gaat werken. Huidklachten waartegen je paardenmelk capsules in kunt nemen zijn:

 • Eczeem: Veel natuurlijke genezers zweren bij paardenmelk capsules bij eczeem. De capsules bevatten namelijk een hoop mineralen en vitaminen die erg belangrijk zijn voor de huid. Je kunt het innemen van de capsules eventueel combineren met het gebruik van paardenmelk lotion voor de huid. 
 • Gevoelige huid: Heb je last van een gevoelige huid? Hiervoor kun je ook paardenmelk in gaan nemen. Door de huid van binnenuit te versterken is deze beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Je zult merken dat je huid zachter wordt en dat je minder snel een droge huid of korstjes zult krijgen. 
 • Psoriasis: Het is nog niet wetenschappelijk bewezen, maar het schijnt dat het innemen van paardenmelk capsules psoriasis sterk kan verminderen of zelfs kan genezen. Hoe lang je de capsules moet innemen voordat ze gaan werken, verschilt per persoon en per situatie. Bij psoriasis is de vernieuwingscyclus van de huid ontregeld. Het kan dus behoorlijk wat tijd kosten om die cyclus weer op de baan te krijgen, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Er wordt aangeraden om bij psoriasis de eerste drie maanden vijf capsules per dag te nemen en na drie maanden, of wanneer de klachten over zijn, terug te gaan naar twee capsules per dag. Dit betekent dus wel dat je het supplement moet blijven nemen om de klachten weg te houden. 
 • Acne: Acne ontstaat vaak door stress, hormonale schommelingen of verkeerde voeding. Bij deze aandoening is het belangrijk dat jij jouw huid goed reinigt, zodat talg en ander vuil geen ontstekingen kunnen veroorzaken. Paardenmelk helpt bij het herstellen van de hormoonbalans en de vitaminen en mineralen in het supplement zorgen ook voor een schonere en zachtere huid.

Andere klachten waarbij paardenmelk kan helpen

Paardenmelk capsules worden dus voor veel aandoeningen aan de huid aangeraden, maar dat is niet het enige waar je het supplement voor kunt gebruiken. Andere aandoeningen waarvoor natuurgeneeskundigen paardenmelk aanraden zijn:

 • Astma: De laatste jaren is er veel getest met paardenmelk bij astma patiënten, waarvan de resultaten verbluffend schijnen te zijn. Uit onderzoek blijkt zelfs dat paardenmelk de pufjes van een inhalator kan vervangen voor een deel van de mensen die lijdt aan astma. Daarnaast zitten er aan paardenmelk geen bijwerkingen, in tegenstelling tot andere medicijnen die worden voorgeschreven voor de longaandoening. 
 • Hooikoorts: Tegen hooikoorts bestaan uiteraard al een hoop natuurlijke middelen, zoals brandnetel en cannabidiol. Ook paardenmelk pillen of capsules worden door natuurgeneeskundigen voorgeschreven bij hooikoorts. Uit onderzoek blijkt dit supplement de klachten bij hooikoorts aanzienlijk te verminderen of zelfs doen verdwijnen. Een voordeel van paardenmelk ten opzichte van niet natuurlijke middelen tegen hooikoorts, is dat je er niet vermoeid van raakt. 
 • Kinkhoest: Paardenmelk blijkt uit onderzoek in 99% van de gevallen tegen kinkhoest te werken. Het middel zorgt in poedervorm vaak al snel voor rust, soms al in de eerste nacht. Het vermindert dus snel het hoesten ’s nachts. Je kunt dit poeder eenvoudig oplossen in warm water en dit opdrinken.

Je algemene gezondheid verbeteren

Naast het verhelpen van bepaalde klachten kunnen paardenmelk capsules ook helpen bij het verbeteren van je algemene gezondheid. Zo helpt dit supplement onder andere bij:

 • Het verlagen van je bloeddruk
 • Het verlagen van het cholesterolgehalte
 • Het vervangen van koemelk bij lactose intolerantie 
 • Het aanvullen van een vitaminetekort 
 • Het verhogen van de weerstand 
 • Het verminderen van de klachten door de Ziekte van Crohn

Naast het feit dat paardenmelk veel kan doen voor het menselijk lichaam, kan het ook huisdieren helpen bij diverse klachten. Denk bijvoorbeeld aan darmproblemen of vachtproblemen. Ook voor huisdieren kiezen mensen steeds vaker voor natuurlijke geneesmiddelen dan voor traditionele medicijnen. Hierdoor is hier veel onderzoek naar gedaan de afgelopen jaren.

Waar kun je paardenmelk capsules kopen?

Als je paardenmelk wil gaan kopen, heb je vandaag de dag veel opties. Online is het supplement op veel plekken te krijgen, maar ook in gezondheidswinkels zoals Holland & Barrett en bij drogisterijen zul je het in de meeste gevallen wel vinden. Er zijn in Nederland ook een aantal paardenmelkerijen die het middel rechtstreeks verkopen. Je kunt het onder andere in capsules, pillen en in poedervorm krijgen.

Veelgestelde vragen

Waar zijn paardenmelk capsules allemaal goed voor?

Paardenmelk capsules kunnen helpen bij huidaandoeningen, diverse aandoeningen aan de luchtwegen of longen en algemenere klachten zoals vermoeidheid, een lage weerstand en een vitaminetekort.

Hoeveel paardenmelk capsules per dag?

Dit hangt af waarvoor je de capsules neemt, maar in de meeste gevallen is vijf capsules per dag de standaard dosis.

Is paardenmelk goed voor je?

Paardenmelk is een geheel natuurlijk middel en lijkt veel op moedermelk, wat het zeker gezond maakt. Het bevat een hoop belangrijke vitaminen en mineralen.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website