Op zoek naar een paardenmiddel om af te vallen?

Op zoek naar een paardenmiddel om af te vallen?

Op zoek naar een paardenmiddel om af te vallen?

eilish

Laatst bijgewerkt

Wil jij graag afvallen en heb je dit al op verschillende manieren geprobeerd maar lijkt het niet te lukken? Het kan erg lastig zijn om af te vallen, vooral als je eigenlijk weinig tijd hebt om meer te bewegen. Daarnaast is ieder lichaam natuurlijk anders en zal niet iedere methode van afvallen voor iedereen goed werken. Het is dus altijd verstandig om diverse methoden te proberen, maar dan moet je uiteraard wel weten welke methoden het meest effectief zijn. In dit artikel gaan we het hebben over de meest effectieve methoden en een paardenmiddel om af te vallen!

Kun je afvallen met pillen of andere middelen?

Mensen denken al snel dat het te mooi klinkt om waar te zijn: afvallen door slechts bepaalde pillen te slikken of middelen te gebruiken. Toch zijn er een hoop verschillende afslankpillen op de markt en blijven deze goed verkopen. Naast pillen bestaan er ook afslankpoeders, dranken en andere soorten afslankmiddelen voor de consumptie. Deze middelen zijn vaak te koop bij drogisten, apotheken, supermarkten en via internet. De werking van afslankpillen is niet wetenschappelijk bewezen, maar toch zweren veel mensen erbij. De middelen worden voor, na of tijdens de maaltijd ingenomen en zijn niet hetzelfde als maaltijdvervangers of dieetvoeding. Maar helpt het ook echt tegen een dikke buik bij een man of vrouw?

Er bestaan verschillende soorten afslankmiddelen:

 • Preparaten met carnitine of chroom, die de vetverbranding zouden stimuleren en het verlies van vetmassa moeten bevorderen. 
 • Preparaten met algen, lecithine, zeewier of gisten, die de werking van de schildklier zouden stimuleren, vet oplossen en laxerend en eiwitsplitsend werken. 
 • Kruidenmengsels en kruidenthee, die vochtafdrijvend en laxerend zouden werken. 
 • Stoffen die invloed hebben op hormonale systemen, zoals lysine. Deze zouden de afgifte van groeihormonen bevorderen. 
 • Stoffen zoals cafeïne die de stofwisseling zouden bevorderen. 
 • Supplementen met CLA, die de vetverbranding zouden stimuleren. 
 • Stoffen die de vetverbranding zouden stimuleren, zoals appelazijn of Pu-Erh thee.  
 • Supplementen met chitosan, die de opname van vet in de darmen zou remmen. 
 • Zwelmiddelen en vezelpreparaten, die opzwellen in de maag, waardoor je geen hongergevoel krijgt en makkelijk af zou moeten kunnen vallen.

Bestaat er een paardenmiddel om af te vallen?

Het is niet wetenschappelijk bewezen dat afslankpillen of andere afslankmiddelen ook daadwerkelijk vermagerend werken. Het onderzoek dat gedaan is naar de middelen en de ingrediënten varieert enorm in opzet en kwaliteit en ook de resultaten van de onderzoeken lopen nogal uiteen. Dit komt natuurlijk ook doordat ieder lichaam anders is en doordat er ook andere dingen zijn die invloed hebben op de werking van de supplementen, zoals eetgewoonten en hoeveel iemand beweegt. Dit is dan ook de reden dat afslankpillen vaak in de bijsluiter aangeven dat ze geen vervanging zouden moeten zijn voor een gezonde leefstijl. Het beste is om dit soort middelen te zien als een versterking van wat je al doet, gezond eten en genoeg bewegen, in plaats van een wondermiddel waar je mee af kunt vallen. Dit is namelijk niet hoe het werkt. Wees ook altijd voorzichtig met het gebruiken van afslankpillen en andere middelen, aangezien ze bijwerkingen kunnen hebben.

Effectieve manieren om af te vallen

Alleen pillen of supplementen nemen zal je dus niet gaan helpen om echt af te vallen. Gelukkig zijn er genoeg andere dingen die je kunt doen om wel echt af te vallen. De beste manier om effectief af te vallen, is het aanpakken van je leefstijl. Als je op die manier afvalt en je nieuwe leefstijl behoudt nadat jij jouw doel hebt bereikt, weet je ook zeker dat je op dit nieuwe gewicht blijft en dat je niet weer terug gaat vallen in oude patronen.

Waar je op moet letten op het gebied van voeding:

 • Geen haast: Neem de tijd om af te vallen. Een streng dieet helpt misschien tijdelijk, maar het is erg moeilijk om voor altijd vol te houden. Dat betekent dat het gewichtsverlies hoogstwaarschijnlijk ook niet blijvend zal zijn. De tijd nemen om kleinere veranderingen aan te brengen in je levensstijl zal veel effectiever zijn op de lange termijn.
 • Veel beweging: Bewegen is naast voeding het belangrijkste middel om effectief af te vallen. De hele dag door licht intensief bewegen is erg gezond, blijkt uit onderzoek. Ga in de pauze lekker een wandeling maken en pak eens de fiets in plaats van de auto. Dit soort kleine aanpassingen kunnen je goed helpen bij het afvallen!
 • Voeding: Om jouw eetpatronen te veranderen, moet je ze eerst goed in kaart brengen. Hou bijvoorbeeld eens een week echt alles bij dat je eet en drinkt. Vaak zijn we ons hier helemaal niet zo bewust van als we eigenlijk denken. Ga niet obsessief calorieën tellen, maar bekijk wel wat je eventueel anders zou kunnen doen of zou kunnen laten.

Wat je kan helpen om gezonder te eten:

 • Genoeg drinken: Als je de hele dag door genoeg water of thee drinkt, heb je sneller een vol gevoel en zul je minder snel honger hebben en dus ook minder eten. Daarnaast zorg je er door genoeg te drinken voor dat je lichaam sneller afvalstoffen afvoert. Het drinken van water en thee zonder suiker bevordert daarnaast ook de spijsvertering. 
 • Veel eiwit en vezels eten: Als je vaak honger hebt tussen maaltijden door, betekent dit waarschijnlijk dat je te weinig eiwitten en vezels eet. Eet meer ei, noten, peulvruchten, paddenstoelen of zuivel. 
 • Minder alcohol drinken: Alcohol bevat veel calorieën en suiker en is dus niet goed als je af wil vallen.

Veelgestelde vragen

Welk middel helpt echt om af te vallen?

Volgens onderzoek zijn op dit moment Orlistat, Mysimba en Liraglutide de meest effectieve middelen op de markt.

Hoe kan ik snel 20 kilo afvallen?

Probeer niet te snel af te willen vallen, de kans is dan namelijk groot dat je een jojo effect krijgt. Wil je toch snel afvallen, dan is een crashdieet de beste optie.

Welke dieetpillen Samantha Steenwijk?

Volgens juicekanalen gebruikte Samantha Steenwijk illegale afslankpillen, namelijk de levensgevaarlijke lomax-pillen.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website