Paardenmiddel tegen kriebelhoest: Hoe kom je van die hoest af?

Een paardenmiddel tegen kriebelhoest: Hoe kom je van die hoest af?

Een paardenmiddel tegen kriebelhoest: Hoe kom je van die hoest af?

eilish

Laatst bijgewerkt

Het winterseizoen is weer begonnen, wat over het algemeen ook betekent dat het griep- en verkoudheid seizoen weer van start gaat. Je hebt vast al wel weer mensen om je heen horen snotteren en hoesten. Een van de kwaaltjes die veel voorkomen in deze tijd van het jaar is kriebelhoest. Het is niet iets dat echt pijn of groot ongemak veroorzaakt, maar het kan wel heel storend en uitputtend zijn in je dagelijkse bezigheden. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je kriebelhoest tegen kan gaan of kan voorkomen. Wat die manieren zijn? Daar gaan we het in dit artikel over hebben!

beste middel tegen kriebelhoest

 1. Roter Noscapect 15mg Tabletten 20TB

  Roter Noscapect

  Roter Noscapect tabletten zijn zeer effectief tegen prikkelhoest of droge hoest. De dragees bevatten noscapine als actieve stof, een hoestprikkeldempende substantie die de neiging tot hoesten vermindert. Roter Noscapect dragees zijn verkrijgbaar in doosjes van 20 stuks.

 2. Bronchostop Hoestpastilles

  Bronchostop Hoestpastilles

  Geschikt voor diverse hoestsoorten, zoals vastzittende hoest of droge kriebelhoest. Verrijkt met traditionele kruiden. Dit geneesmiddel biedt verlichting bij verkoudheid en keelpijn, zonder slaapverwekkende ingrediënten.

 3. Natterman Bronchicum Extra Sterk

  Natterman Bronchicum Extra Sterk

  Verzacht en verlicht hoestklachten bij kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen. Deze siroop onderdrukt kriebelhoest, waardoor je er minder last van hebt. De verpakking bevat een handig maatbekertje met deelstrepen, zodat je de dosering van 20 ml per keer nauwkeurig kunt afmeten.

Wat is kriebelhoest?

Kriebelhoest wordt ook wel droge hoest genoemd, aangezien er vaak weinig tot geen slijm bij komt kijken. Je hebt constant een kriebel in je keel, maar je hoest geen slijm op. Dit is dus wat anders dan vastzittende hoest, waarbij je vaak wel slijm ophoest. Kriebelhoest is een prikkelende, droge hoest zonder slijm die in veel gevallen samen gaat met griep of verkoudheid. Het is een niet-productieve hoest, aangezien de slijmvliezen wel een hoestprikkel afgeven, maar je geen slijm ophoest. Hierdoor blijf je eigenlijk maar doorgaan met kuchen, maar zonder enig resultaat. Een kriebelhoest is dus altijd een droge hoest. Je hebt een prikkel in je keel die de neiging om te hoesten opwekt, maar dit zorgt eigenlijk voor een vicieuze cirkel. Je hoest door de prikkel die je ervaart, maar door het hoesten blijf je tegelijkertijd ook je keel prikkelen, waardoor je constant hoestprikkels blijft ervaren. Kriebelhoest is vervelend, daarom zoeken mensen al snel naar een paardenmiddel tegen kriebelhoest, zodat het snel over is.

Mogelijke oorzaken van kriebelhoest

Een kriebelhoest of droge hoest is altijd het gevolg van geïrriteerde slijmvliezen of luchtwegen en dit kan verschillende oorzaken hebben:

– Een virus: Een virus kan altijd een oorzaak zijn van kriebelhoest. Denk bijvoorbeeld aan verkoudheid, griep en sinds een aantal jaar ook corona.
Rook inademen: Kriebelhoest kan ook worden veroorzaakt door het inademen van rook, bijvoorbeeld omdat je zelf rookt of in een ruimte hebt gestaan met mensen die roken en daardoor mee hebt gerookt. Ook dicht bij een kampvuur of een haardvuur zitten kan dit veroorzaken.
– Droge lucht: Van droge lucht kun je ook last krijgen van een kriebelhoest. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je vaak een airco aan hebt staan. Die maakt de lucht namelijk droog. Ook in vliegtuigen hangt vaak een erg droge lucht.
– Koude of warme lucht: Naast droge lucht kan ook koude of warme lucht kriebelhoest veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een airco die erg laag staat of een verwarming die juist heel hoog staat.
– Chemische stoffen: Blootstelling aan bepaalde chemische stoffen kan kriebelhoest veroorzaken. Denk aan stoffen zoals chloor en ammoniak waar veel mensen mee te maken krijgen bij het poetsen.
– Veel stof: Als je veel in een stoffige omgeving bent, kan dit droge hoest veroorzaken. Je ziet dit ook sneller bij mensen die bepaalde huisdieren houden, zoals vogels. Deze geven namelijk veel stof af.
– Slechte ventilatie: Slechte ventilatie in binnenruimtes is ook een veelvoorkomende oorzaak van kriebelhoest.
– Allergieën: Als je hooikoorts hebt of bijvoorbeeld allergisch bent voor huisstofmijt, veroorzaakt dit ook regelmatig droge hoest.
– Luchtwegaandoeningen: Bepaalde aandoeningen aan de luchtwegen gaan gepaard met droge hoest, zoals Astma.
– Uitlaatgassen inademen: Uitlaatgassen inademen is nooit goed. In gebieden met veel verkeer hebben mensen daarom ook meer kans op kwaaltjes zoals kriebelhoest.

Tips tegen kriebelhoest

Je kunt natuurlijk gewoon wachten tot je klachten overgaan, maar kriebelhoest is vaak zo vervelend dat mensen er zo snel mogelijk van af willen. Daarom zoeken ze al snel naar een ‘paardenmiddel tegen kriebelhoest’. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen dat jouw droge hoest sneller overgaat:

1. Voldoende water drinken: Als je last hebt van kriebelhoest, is het goed om veel te drinken, het liefst water. Koude en warme dranken hebben een verzachtende werking op de keel. Kruidenthee blijkt bijvoorbeeld goed te helpen tegen droge hoest.
2. Zorg voor een hogere luchtvochtigheid: Een airco of verwarming kan zorgen voor droge lucht in huis, waardoor kriebelhoest kan ontstaan. Om de luchtvochtigheid wat te verhogen, kun je bijvoorbeeld een bakje water op de verwarming zetten of een luchtbevochtiger aanschaffen.
3. Poets regelmatig: Stof en allergieën kunnen de oorzaak zijn van droge hoest. Het is daarom verstandig om je huis goed schoon te houden, om de kans op kriebelhoest te verkleinen.
4. Opletten met praten: Als je last hebt van kriebelhoest, is het eigenlijk het beste om zo min mogelijk te praten. Zo krijgen je stembanden en keel rust en zal de hoest eerder overgaan.
5. Blijf uit de rook: Zorg dat je rooklucht zoveel mogelijk vermijd. Als je zelf rookt, is het ook beter om even niet te roken of zelfs helemaal te stoppen, indien mogelijk.

Wat is het beste middel tegen kriebelhoest?

Naast de tips die we hierboven al benoemden, zijn er ook bepaalde middelen die je kunnen helpen van de kriebelhoest af te komen. De werking ervan verschilt per persoon en welk middel het beste werkt daardoor dus ook. Heb je last van droge hoest? Probeer de onderstaande middelen:

1. Paardenmelk capsules

Deze capsules bestaan uit 100% natuurlijke en biologische paardenmelk. Een echt paardenmiddel tegen kriebelhoest, zou je kunnen zeggen. De paardenmelk wordt gedroogd om het in de capsules te kunnen doen. Paardenmelk bevat een aantal bijzondere eiwitten die ongeveer voor de helft uit albumine en globuline bestaan. Hierdoor heeft de melk een positief effect op ons lichaam.

De werking van paardenmelk capsules:

– Goede eitwitten voor het lichaam
– Goed voor de darmen, huid en luchtwegen/longen
– Samenstelling van belangrijke mineralen en vitamines
– Vergroot herstellend vermogen van de huid
– Helpt bij astma, hooikoorts en allergieën

2. Hoestsiroop

Hoestsiroop werkt niet alleen bij slijmhoest, maar ook bij droge hoest. Je hebt dan natuurlijk wel hoestsiroop voor droge hoest nodig. Een goed voorbeeld hiervan is Daro Droge Hoest Siroop. Deze siroop behandelt de symptomen van een kriebelhoest.

De werking van droge hoestsiroop:

– Creëert een beschermend filmlaagje in de keel
– Smeert en beschermt de keel
– Vergemakkelijkt het ophoesten
– Kalmeert de keel en vermindert de frequentie van het hoesten

3. Hoestspray

Hoestspray bij droge hoest en kriebelhoest van A. Vogel is ook een goed middel om kriebelhoest tegen te gaan. Je sprayt dit middel eigenlijk gewoon in je keel. Deze spray is een natuurlijk product, maar wel met een bewezen werking.

De werking van hoestspray bij droge hoest:

– Werkt snel en effectief
– Beschermt de slijmvliezen tegen irritatie
– Vermindert de hoestprikkel 

Veelgestelde vragen

Hoe kom je zo snel mogelijk van kriebelhoest af?

Om zo snel mogelijk van je kriebelhoest af te komen, kun je het beste gebruik maken van een middel tegen kriebelhoest, zoals hoestsiroop, hoestspray of paardenmelk capsules. Daarnaast helpt het om veel te drinken.

Wat is de oorzaak van kriebelhoest?

Kriebelhoest kan verschillende oorzaken hebben, waaronder een virus, droge lucht, rooklucht, hooikoorts, allergieën en luchtwegaandoeningen.

Wat kun je doen tegen droge kriebelhoest?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen tegen kriebelhoest, waaronder veel drinken, zo min mogelijk praten, zorgen voor een hogere luchtvochtigheid, rooklucht vermijden en hoestsiroop of een ander middel gebruiken tegen droge hoest. 

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website