Rennie deflatine: Is er een goed alternatief? - Tweestedenziekenhuis.nl

Rennie deflatine: Is er een goed alternatief?

Rennie deflatine: Is er een goed alternatief?

eilish

Laatst bijgewerkt

Iedereen kent de Rennie natuurlijk wel. Het merk staat voornamelijk bekend om hun middel tegen brandend maagzuur, maar ook de Rennie deflatine is erg bekend. Dit middel helpt tegen gasvorming in de darmen en bestrijdt daarmee onder andere winderigheid en een opgeblazen gevoel. Maar het kan voorkomen dat je niet goed tegen stoffen in dit middel kunt, wat is dan een goed alternatief? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Heeft Rennie deflatine een goed alternatief?

Als je last hebt van winderigheid of een opgeblazen gevoel, dan kan dit een hoop oorzaken hebben. Het kan zijn dat je iets verkeerds hebt gegeten waar je lichaam niet zo goed tegen kan, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Vaak is er weinig tegen te doen, maar gelukkig kun je het gevoel wel verminderen, bijvoorbeeld met Rennie Deflatine. Hier zit een bepaalde stof in die het gas uit de darmen haalt, maar niet iedereen kan hiertegen. Gelukkig zijn er een aantal alternatieven voor dit middel. Die alternatieven gaan we hieronder voor je op een rij zetten.

1. Iberogast – Een natuurlijk Rennie deflatine alternatief

Iberogast is een natuurlijk geneesmiddel dat helpt tegen klachten zoals winderigheid en een opgeblazen gevoel. Dit middel is klinisch getest en heeft dus een bewezen effect, ondanks dat het een natuurlijk geneesmiddel is. Het middel bestaat uit 9 verschillende kruiden die klachten verlichten zoals:

 • Maagzuur 
 • Maagkrampen
 • Darmkrampen
 • Misselijkheid
 • Een vol gevoel 
 • Maagpijn
 • Dyspepsie

Iberogast is geschikt voor mensen met prikkelbare darmen of een prikkelbare maag en pakt op een natuurlijke manier de klachten aan. Het wordt ook veel gebruikt door mensen die last hebben van het Prikkelbare Darm Syndroom.

2. Pepermuntolie

Pepermuntolie helpt bij het verlichten van buikpijn, lichte maagklachten of darmklachten en winderigheid. Vaak krijg je pepermuntolie in capsulevorm, zodat je meteen de juiste dosis binnen krijgt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit middel positieve effecten heeft bij mensen die last hebben van het Prikkelbare Darm Syndroom. Let er wel op dat je dit middel niet kunt gebruiken voor kinderen die jonger zijn dan 8 jaar. Neem daarnaast nooit meer in dan de aanbevolen dosis. Het mag dan een natuurlijk middel zijn, maar dat betekent niet dat het goed is voor je lichaam om het teveel binnen te krijgen!

3. PuraColon Pro

PuraColon is ook een geneesmiddel dat klachten aan de maag en darmen verlicht. Het belangrijkste werkende bestanddeel van dit middel is een alo√ę vera extract waarvan de werking is bewezen in wetenschappelijk onderzoek. Je krijgt het middel in poedervorm. Je lost het poeder op in water en drinkt het dan gewoon op. In principe kun je dit middel zolang blijven gebruiken als je wil, zolang je de dagelijkse dosis niet overschrijdt. PuraColon is geschikt voor mensen met een veganistische leefstijl en verzacht klachten bij zowel obstipatie als diarree.

4. Losecosan – Rennie deflatine alternatief dat ook brandend maagzuur tegengaat

Losecosan is voornamelijk bedoeld voor het verlichten van brandend maagzuur en zure oprispingen. Het actieve bestanddeel in dit geneesmiddel is omeprazol en het behoort tot de geneesmiddelengroep die we ‘protonpompremmers’ noemen. Losecosan vermindert de aanmaak van zuur in je maag, waardoor je minder snel last hebt van brandend maagzuur. De oorzaak hiervan is immers vaak een overschot aan zuur in de maag. Dit middel is verkrijgbaar in tabletvorm en je kunt het simpelweg innemen met water.

5. Ortis Colon Relax

Ortis Colon Relax is officieel een voedingssupplement, maar het helpt wel goed tegen klachten zoals winderigheid en een opgeblazen gevoel. Het bevat venkel, kamille en pepermunt, gecombineerd met een citroenmelisse die jouw spijsvertering ondersteunt. Als volwassene mag je 3 keer per dag 1 tablet innemen, voor iedere maaltijd, met een groot glas water. Kinderen van 12 tot 18 jaar mogen maximaal 2 tabletten per dag innemen.

Wat kun je doen zelf doen bij een opgeblazen gevoel?

Je weet nu dus welke middelen je in kunt nemen om winderigheid en een opgeblazen gevoel tegen te gaan, maar er zijn ook ander dingen die je kunt doen om dit te voorkomen of te verminderen. Het is soms lastig om te achterhalen wat de oorzaak is van het opgeblazen gevoel, maar door een aantal dingen te proberen kun je hier wel achter komen. Een aantal dingen die je kunt doen zijn:

 • Vezelrijk eten: Probeer eend qat veranderingen aan te brengen in je voedingspatroon en kijk of je minder vaak last hebt van het opgeblazen gevoel. Probeer voornamelijk meer vezels binnen te krijgen.
 • Drink thee of warm water: Met thee of warm water stimuleer jij je spijsvertering. Je kunt eventueel nog wat pepermuntolie toevoegen om winderigheid of geprikkelde darmen extra verzachting te geven.
 • Controleer op intoleranties: Een veelvoorkomende oorzaak van winderigheid en een opgeblazen gevoel is een intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan een lactose intolerantie. Hierdoor gaat je lichaam teveel gas produceren en kun je last krijgen van deze klachten. 
 • Eet in kleine porties: Ten slotte kun je proberen vaker op een dag kleinere porties te eten in plaats van drie keer grotere maaltijden. Zo voorkom je dat jouw maag te vol komt te zitten en geprikkeld raakt. Dit is ook een goede manier om af te vallen, mocht je dat ook graag willen. Het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen kan ook helpen om de klachten te verminderen, met name voeding die minder gezond is. 
 • Natuurlijke middelen: Kun je niet goed tegen geneesmiddelen tegen winderigheid en een opgeblazen gevoel? Dan kun je er ook voor kiezen om natuurlijke alternatieven te proberen, zoals kruidenthee, kamille of pepermuntolie.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste middel tegen winderigheid?

Rennie Deflatine is het meest bekende middel tegen winderigheid, maar Iberogast is een populair natuurlijk alternatief.

Wat is het verschil tussen Rennie en Rennie Deflatine?

Rennie is de algemene merknaam van de diverse tabletten die het merk maakt. Rennie Deflatine is specifiek bedoeld om winderigheid en een opgeblazen gevoel tegen te gaan.

Hoe buik ontluchten?

De beste manieren om een opgeblazen gevoel tegen te gaan is Vezelrijk eten, meerdere keren op een dag kleinere porties eten en genoeg water drinken, eventueel ook warm water en thee.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website