Vitamine B12  - Tweestedenziekenhuis.nl

Vitamine B12 

Vitamine B12 

redactie

Laatst bijgewerkt

Vitamine B12 is een belangrijke stof voor ons lichaam dat veel mensen nodig hebben. Een tekort aan deze stof kan leiden tot het ziek en zwak worden van je lichaam. Voor ouderen gaat dit vaak sneller en daarom is het handig als ouderen standaard vitamine b12 op hun lijst zouden hebben. Waarom is vitamine B12 van belang en zijn er nog meer dingen van belang? Dat vertellen we je in deze blog! 

Wat is vitamine B12?

Vitamine tekorten komen vaak door het hebben van een niet-gevarieerd voedselpakket. Als je dus heel vaak achter elkaar hetzelfde eet of producten eet die niet dierlijk zijn en dus vaak in een fabriek gemaakt worden, kan je lichaam moeite hebben met het opnemen van vitamine B12. Daar zijn gelukkig pillen voor die je kan nemen om je lichaam op weg te helpen met het opslaan van de vitamine. Deze B12 krijg je binnen door het eten van dierlijke producten, zoals vlees, eieren en zuivel producten.

Activiteiten voor ouderen

Voor veel mensen is het wel vanzelfsprekend dat we afleiding nodig hebben. Soms is het gewoon even rustgevend om wat met je medemens te doen, voor veel ouderen is dit niet het geval en sommige hebben deze luxe niet in te huizen. Ook de fysieke gezondheid van onze ouderen is belangrijk en daarom is fysiotherapie harlingen of dry needling Leeuwarden voor ouderen erg handig. Dat is erg sneu en daar moet verandering in komen, in oudere huizen moet meer aandacht worden besteed aan het entertainen van onze oudjes. Een keer in de week bingo doen of sjoelen is voor veel ouderen al een groot hoogtepunt.

Ouderen op vakantie

Voor veel zorgcentra is dit een dure investering, maar om je ouderen gelukkig te houden is het leuk om soms er eens tussenuit te gaan. Voor veel ouderen is het gaan van op vakantie niet meer vanzelfsprekend. Veel ouderen zitten dag in dag uit binnen in het tehuis zonder dat ze een keer naar buiten gaan. Sommige ouderen gaan nog wel eens door het park of als het te huis een tuin heeft een rondje door deze tuin. Een vakantie kan stress weg halen en ervoor zorgen dat de leefomstandigheden van de ouderen drastisch verbeteren. 

Eten in zorgcentra

Het eten in zorgcentra is vaak herhalend en dat is voor het voedselpakket van ouderen niet goed. Variatie in het eten wat je dagelijks eet is belangrijk voor een goed en gezond lichaam en immuunsysteem. Veel ouderen krijgen dan ook snel vitaminetekorten door zowel het eten als te weinig zonlicht. Het eten in te huizen kan makkelijk beter worden gemaakt door meer aandacht te besteden aan het variëren van voedsel. Meer vlees, eieren en zuivelproducten kunnen al heel erg helpen tegen het vitamine B12 tekort wat veel ouderen oplopen. Ook is het handig dat ouderen meer naar buiten worden gebracht, bijvoorbeeld tijdens de lente en de zomer. Het is ook wel eens lekker voor de oudjes om eens getrakteerd te worden op iets kouds tijdens de warme dagen. Of misschien is het lekker warm tijdens de koude dagen.

Dit artikel is geschreven door: redactie

Website