5 tips om buikvet te verbranden als man - Tweestedenziekenhuis.nl

5 tips om buikvet te verbranden als man

5 tips om buikvet te verbranden als man

eilish

Laatst bijgewerkt

Er zijn online een hoop adviezen en tips te vinden om af te vallen of vet te verbranden als vrouw, maar voor mannen is dit natuurlijk ook iets dat vaak relevant is. Aangezien de lichamen van mannen en vrouwen niet hetzelfde werken, onder andere door verschillende hormonen die aan het werk zijn, zijn de tips voor vrouwen lang niet altijd toe te passen voor mannen. Gelukkig zijn er ook goede tips om buikvet te verbranden als man. In dit artikel delen we de 5 beste tips met je!

Wil je buikvet verbranden als man? Wij geven 5 tips!

Wil je als man afvallen, dan is het in de meeste gevallen belangrijk om wat buikvet te verliezen. Vrouwen vinden het al verschrikkelijk als ze een buikje krijgen, maar voor mannen is het in sommige gevallen nog erger. Het valt vaak ook wat meer op, aangezien vrouwen van nature rondingen hebben en mannen natuurlijk niet. Gelukkig zijn er een hoop manieren waarop je dat buikje aan kunt pakken als man. Hieronder gaan we ze voor je op een rij zetten.

1. Doe zowel cardio als krachttraining

Mensen denken vaak dat ze constant buikspieroefeningen moeten doen om te zorgen dat ze een strakke buik krijgen, maar dat is zeker niet waar. Je kunt het beste een combinatie doen van cardio en krachttraining, want deze vorm van sporten zorgt voor een hoge hartslag, waardoor je een hoop calorieën verbrandt. Voorbeelden van sporten die goed zijn om buikvet te verbranden als man zijn hardlopen en fietsen. Daarnaast is het goed om sterke spieren te hebben, want deze houden je stofwisseling goed op gang en zorgen er dus voor dat je vet gaat verbranden. Het voordeel hiervan is dat dit niet alleen van toepassing is tijdens de training, maar ook ervoor en erna. Probeer vooral grotere spiergroepen te trainen en het liefst ook meerdere. Met dagelijks 20 minuten goed wandelen kom je ook al een eind, zeker in combinatie met sessies krachttraining.

2. Meer eiwitten en vezels eten

Naast het sporten en bewegen is het natuurlijk ook belangrijk wat je eet als je af wil vallen. Eiwitten en vezels zijn goed om veel te eten om af te vallen. Eiwitten zorgen namelijk voor een verzadigd gevoel dat langer aanhoudt en voor sterke spieren. Je hebt ze zeker nodig als je veel krachttraining doet. Aangezien je langer het gevoel hebt dat je vol zit, ga je minder eten, wat uiteraard ook bevorderlijk is voor het afvallen. Eiwitten zitten in voedingsmiddelen zoals yoghurt, kwark, vis, vlees, ei, noten, zaden en pitten. Vezels zorgen net als eiwitten voor een verzadigd gevoel, daarom zijn ze vooral belangrijk om te eten bij het ontbijt. Zo kun je lekker de hele ochtend vooruit en krijg je niet een uur voor de lunch al honger. Vezels bevorderen ook de werking van de spijsvertering, waardoor je darmen meer voedingsstoffen uit voedsel halen.

3. Vroeg in de avond eten

Dit is een van de tips die zowel voor mannen als voor vrouwen werken. Wil je buikvet verbranden als man, dan is het verstandig om vroeg in de avond te eten. Eet je te laat, dan is de kans groter dat jouw lichaam calorieën op gaat slaan als vet in plaats van ze te verbranden. Daarnaast raden we je aan om in de avond juist wat lichter te eten en in plaats van een uitgebreide avondmaaltijd te kiezen voor een groot ontbijt of een goede lunch.

4. De juiste oefeningen doen

Als je wil afvallen als man, dan is het verstandig om de juiste oefeningen te doen als je gaat sporten. Je wil immers de juiste spiergroepen aanspreken, zodat de verbranding gedurende de dag doorgaat, ook als je niet aan het sporten bent. Oefeningen die goed zijn om te doen zijn bijvoorbeeld squats, lunges en leg raises.

5. Personal trainer om buikvet te verliezen als man

Mocht het je niet goed lukken om af te vallen en om genoeg te sporten en gezonder te eten en heb je wat meer ondersteuning nodig, dan is het verstandig om na te denken over een personal trainer. Effectief afvallen is een combinatie van voeding, beweging en mindset. Het draait niet alleen om calorieën verbranden en minder eten. Een personal trainer kan je helpen om een persoonlijk plan op te stellen dat het beste werkt voor jou. Hier kun jij jouw doel aangeven en vervolgens kun je samen manieren vinden om het te behalen.

Wat werkt niet als je buikvet wil verbranden als man?

Veel dingen waarvan mensen soms denken dat ze helpen bij het verbranden van buikvet, helpen eigenlijk helemaal niet of nauwelijks. Alleen maar buikspieroefeningen doen is hier een goed voorbeeld van. Mensen denken vaak dat dit helpt omdat de buik de regio is waar je op wil focussen, maar het werkt alleen als je de rest van je lichaam ook meeneemt. Daarnaast is een streng dieet ook geen goede manier om af te vallen, aangezien je dit nooit voor altijd volhoudt. Hierdoor krijgen mensen vaak een terugval na een bepaalde tijd. Breng liever blijvende veranderingen aan in je voedingspatroon en leefstijl!

Veelgestelde vragen

Hoe verlies je snel buikvet mannen?

Het beste is een combinatie van cardio en krachttraining, aangezien je hier de meeste calorieën mee verbrandt. Daarnaast is het belangrijk om naar je voeding te kijken. Niet alleen naar wat je eet, maar ook naar wanneer je eet.

Waardoor krijgen mannen een dikke buik?

Dit kan natuurlijk een hoop redenen hebben, maar vaak is het een combinatie van factoren. Denk bijvoorbeeld aan het overmatig drinken van bier, ongezond eten en te weinig bewegen. Ook hormonen kunnen een rol spelen, afhankelijk van de leeftijd van de man.

Welke sport is goed om buikvet te verbranden?

Fietsen en hardlopen zijn goede sporten hiervoor, aangezien je er een hoge hartslag van krijgt en je dus veel calorieën verbrandt. Daarnaast is het goed om krachttraining te doen, zodat je spieren sterk blijven en je stofwisseling hoog houden.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website